Hvorfor iOS-enheter er mer populære enn Android

shutterstock_229132183

Som teknologifreak vet vi at du ønsker å bli oppdatert om hva som rører seg på markedet, og på tek.no finner du mye nytting informasjon om det som skiller iOS og Android. Når du skal kjøpe smarttelefon eller nettbrett, står valget ofte mellom Android og iOS. Til tross for at produktene til Apple er noe dyrere, har de likevel greid å etablere seg som de mest populære. iOS-programvaren oppdateres ofte, noe som betyr at enhetene dine alltid kan brukes til det meste av nettsurfing og avanserte operasjoner. Mac har således lyktes med å gå fra et nisjeprodukt på 90-tallet til å bli allemannseie 20 år senere.

Hva gjør Apple unikt?

Apple må likevel være forsiktig og ikke hvile for mye på laurbærene. Det er bare å vise til hva som skjedde med finske Nokia. Du kan lese flere historier på techstorm.no om hva som skjer hvis du ikke følger med på utviklingen. Det er likevel usannsynlig at Apple blir et nytt Nokia. Den amerikanske giganten har et langt mer solid fundament og bredere produktvalg. Selskapets enorme økonomiske ressurser gjør at det kan få fatt i de beste folkene og hele tiden utvikle nye operativsystemer og apper. Sannsynligheten er derfor stor for at Apple kommer til å dominere hverdagen vår de neste 100 årene.

Kan Apple veltes fra tronen?

Innen teknologi er det alltid vanskelig å spå om framtiden. Hvem skulle trodd for 20 år siden at brede lag av befolkningen har anledning til å styre store deler av livene sine gjennom en liten elektronisk enhet? Apple har satt seg i førersetet, til tross for at Android har fått stadig mer rosende omtale de siste årene. Android er riktignok noe billigere, men produktene virker ikke å ha den samme kjernen av dedikerte fans som Apple har. Det som likevel kan velte Apple er at det kommer opp en revolusjonerende teknologi, som Apple ikke henger med på. Da kan iOS lide samme skjebne som Netscape.